Bakkers van

de toekomst

Modern ambacht

door bakkers

uit alle streken

De producenten van De Bakkers Combinatie zijn grotere familiebedrijven bestaande uit dagvers- en specialiteiten- bakkerijen. Gezamenlijk staan deze bakkerijen garant voor vele decennia aan bakkerstraditie. Bakkers van vader op zoon, al vele generaties lang.

Dit zijn professionele midden- bedrijven die in tegenstelling tot de industrie met charge-ovens bakken, waardoor een breed assortiment in korte tijd kan worden geproduceerd en op een professionele wijze kan worden verpakt, geëtiketteerd en kan worden diepgevroren. Vanuit onze centrale organisatie bedienen wij retailers en groothandelaren voor horeca en

grootverbruik. We leveren de producten precies zoals u ze wilt ontvangen. In grootverpakkingen verpakt of juist individueel. In
grote hoveelheden of juist in kleine bestellingen, we kunnen het helemaal afstemmen op de wensen van uw bedrijf of organisatie.

Slim combineren van de kracht van bakkerijen maakt dat wij in staat zijn een breed assortiment producten aan te bieden. Specialisme en kennis vanuit speciaal voor deze producten ingerichte professionele middenbedrijven dragen bij aan uw en ons succes.

DUURZAAMHEID
De Bakkers Combinatie en haar bakkerijen voelen zich verantwoordelijk voor haar gedrag en het effect van haar handelen op de omgeving. Daarom streven we ernaar om een duurzame en maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn en zo een balans te realiseren tussen gezond resultaat, een beter milieu, welzijn van medewerkers en een bijdrage aan de maatschappij. We ontwikkelen een actief beleid om duurzaam te ondernemen.

TRENDS
Als bakkers en ondernemers willen we niet alleen het beste brood of banket bakken. We blijven ook vernieuwen en inhaken op de laatste trends in food die aansluiten op het hedendaagse eetpatroon van de moderne consument. Naast de bewuste genietmomenten, zijn we ook bewuster geworden van de invloed van voedingsmiddelen op onze gezondheid. De vraag naar gezonde producten met meer vezels en minder suiker groeit. Volkorenproducten blijven onverminderd belangrijk en producten die net dat beetje extra geven zijn erg in trek. Naast volkorenproducten, zijn koolhydraatarme en eiwit verrijkte producten aan een opmars bezig.

MINDER SUIKER
Er is natuurlijk al jaren sprake van meer aandacht voor gezond eten. Het komende jaar gaat zich dat onder meer uiten in het gebruik van minder suiker. Het kabinet heeft in het nieuwe coalitieakkoord ook een suikertaks opgenomen. Dat gaat natuurlijk effect hebben. Bij de Bakkers Combinatie is hier al aandacht voor, zo bakken we al een heel scala aan producten zonder toegevoegde suikers en proberen we mee te denken met de vragen uit de markt.

VEGAN
De opkomst van vegan valt niet meer
te ontkennen. Wat brood betreft is steeds meer van ons brood vrij van dierlijke producten en dus vegan. Met name voor banket zijn er tal van ontwikkelingen gaan- de. Er is een groeiende markt voor vegan producten die de smaak en het mondge- voel van “regulier” gebak bijna evenaren. We bakken nu al vegan muffins, vegan cakes en zelfs heerlijke vegan appeltaar- ten. We experimenteren voortdurend met uiteenlopende alternatieve plantaardige grondstoffen voor maximaal resultaat.

DIEPVRIES vs ZUURSTOF-ARM VERPAKT
Wij kiezen voor Frozen to fresh (diepvries), Zuurstofarm verpakt (ZAV) en dagvers verpakt. Dit betekend dat ambachtelijk gebakken producten direct na het produ- ceren worden diepgevroren en ingepakt of soms verpakt worden onder beschermende atmosfeer, waarbij de houdbaarheid en kwaliteit kan worden blijven gegaran- deerd. Gecombineerd met dagverse brood- en banketproducten kunnen we het beste van deze werelden voor u combineren.

Bakkerijen